Home » Dartteam E.M.M. 1 » Wedstrijdverslagen

9 oktober : De kop is er af, vanavond hebben wij onze eerste wedstrijd van het nieuwe dartseizoen gespeeld. Dit was een bekerwedstrijd voor de ADO talentcup in de eerste speelronde in poulefase (poule 23). Onze gasten zijn Local Darts 3 uit Rhenen en komen uit in divisie 3e. Het is altijd afwachten hoe zo'n eerste wedstrijd gaat lopen. Er is geloot wie op welke positie speelt en hierdoor mocht Alex de aftrap maken. Hij won de bull en mocht beginnen. Alex verloor de eerste leg maar brak meteen terug. Daarna gingen de legs naar de beginnende speler en Alex mocht dus meteen voor de volle 5 legs. De laatse leg toonde Alex lef. Beide spelers stonden op 10 (dubbel 5), maar Alex koos niet voor dubbel 5 maar een variant door 2 dubbel 4 meteen uit te gooien en daarmee de partij won (3-2). Knap werk Alex. Erik als 2e aan de beurt. Erik kreeg in het begin wat tegenpartij. Maar bij een 1-1 tussenstand gooide hij in de 3e leg 104 fraai uit. Hiermee scoorde hij het eerste teampunt van het seizoen en brak de weerstand van zijn tegenstander. Erik gooide de 4e leg 40 (20-dubbel 10) uit (3-1). Toon mocht aantreden tegen een vrouwelijke tegenstander. Toon had weinig weerstand ondanks dat deze dame toch aardig mee gooide. 1 leg kwam ze zelfs zo dichtbij een finish dat Toon toch maar besloot om dubbel 1 te gooien. Toon won zonder legverlies (3-0). Herman op 4. Herman lijkt zijn wedstrijden beter te gooien wanneer er niet veel op hem gelet wordt. Als een sluipmoordenaar gooide hij zonder al te veel weerstand zijn legs uit en besliste met 7 dubbel 4 (15) de 3e en laatste leg, nadat de eerste leg met tops (40) en de tweede leg met dubbel 8 (16) ook al op zijn naam stond, winst voor Herman (3-0). Een comfortabele voorsprong en dan de tacticskoppels in. Hoewel onze gasten het probeerde het lukte niet om onze koppels te verslaan, zelfs geen leg werd er door de gasten gewonnen. Koppels Alex/Erik en Toon/Herman wonnen in een straight set (2-0 en 2-0). De 501 koppels. Koppel Alex/Herman begonnen. We merkten in deze partij dat de scherpte er een beetje vanaf was. Toch liet het koppel van EMM de tegenstanders uit Rhenen toe maar 1 leg te winnen. Ook hier winst voor Alex/Herman (3-1). Bij koppel Erik/Toon waren niet helemaal bij de les en leit de tegenstanders in hun spel. Er moest een 5e leg aan te pas komen en ondanks dat ons koppel kans kreeg om deze te beslissen, stal de tegenstanders deze leg en zorgde voor hun eerste winstpartij (2-3). De teamronde, laatste wedstrijd van de avond. Ondanks dat de tegenstander ook deze partij meedeed, kwamen ze toch te kort. beide legs gingen naar het team van EMM, de laatste leg werd bijna uitgegooid met een 76 finish, helaas werd dubbel 8 gemist. Die in de volgende beurt werd uitgegooid (2-0). Het verschil tussen beide teams was te groot en EMM won deze avond met 8-1 (23-7). Een leuke generale. Over 2 weken spelen wij de volgende bekerwedstrijd in poule 23. Dan gaan we op bezoek in Elst tegen DCE 6.1, uitkomend in divisie 3A. Zij spelen volgende week eerst in Rhenen tegen onze tegenstanders van vanavond Local Darts 3. Volgende week is er een oefenavond op dinsdag.

3 oktober : Vanavond het wedstrijdschema opgehaald voor het aankomend winterseizoen. Zoals gewoonlijk beginnen met 3 bekerweken, in poule 23 van de ADO Talentcup spelen wij eerst thuis tegen Localdarts 1 uit Rhenen (3B) . De 2e week zijn wij vrij en de 3e week moeten wij op bezoek bij DCE 6.1 in Elst (3A). Beide teams kennen wij niet, locaties wel.

In de competitie valt het reizen wel mee, met 1 team uit Veenendaal, de Toppers en 1 team uit Bennekom, de Muppets blijven wij hier in de regio. De Toppers kennen wij niet en de locatie is volgens ons ook nieuw voor ons. De Muppets zijn we vaker tegen gekomen. De tegenstanders hier uit de regio zijn Café de Tol 1 uit Duiven, DC de Laar 2 en T.P.B. verhuizers uit Arnhem, de Jantjes uit Dieren, Lekker Belangrijk hier uit Giesbeek, Loose darts 1 uit Loo, Shang Hai uit Tolkamer, Stoffies uit Rheden en de Predetors uit Westervoort. Nieuw voor ons is Dc de Laar 2 uit Arnhem, ook hier is de locatie onbekend terrein. T.P.B verhuizers is een team die nogal eens van naam en locatie verandert, zo nu ook weer. Het is bij ons bekend als  Sjonnies dreamteam en familie Stout. We hebben natuurlijk de derby met Lekker Belangrijk in Giesbeek, ook bij het team Loose Darts 1 spelen wat bekenden en natuurlijk Stoffies waar wij vooraf 2 oefenwedstrijden tegen speelden zitten ook in onze divisie ingedeeld. Alleen Predetors uit Westervoort moet de redactie nog even in het archief duiken, maar de eerste ingeving is er al eens gespeeld tegen dit team. Mooi dichtbij en we zullen wel bekijken hoe het gaat verlopen.

3 sept. : De site is weer leeg gemaakt voor het aankomende seizoen. Er zijn tot dusver geen mutaties binnen ons team. EMM 2 is gestopt, dus wij zijn als enig dartteam op de dinsdagavond aanwezig. We hopen weer op een leuk seizoen. Nog een paar weken om te oefenen, vooral op de dubbels wat ons voorgaande seizoenen de nodige punten heeft gekost en ons op het eind nog in een lastig parket heeft gebracht. In de eerste week van oktober wordt het wedstrijdschema opgehaald en bekijken we wie onze tegenstanders zijn. Uiteraard hopen wij weer op gezellige tegenstanders.

Ook tijdens het schuttersfeest wat op dit moment gaande is in Giesbeek zijn er geen verrassingen te melden. Geen teamgenoot of oud teamgenoot die schutterskoning is geworden. Ook geen keizerschap van Willy van Haren, oud team genoot (Break A Leg periode), die mee mocht schieten als 1 van de ex-koningen die de schutterij rijk is.