Home » Dartteam E.M.M. 1 » Wedstrijdverslagen

5 juni: We zitten alweer op de helft van 2021. De vaccinaties zijn nog in volle gang en enkele van ons team hebben de eerste of zelfs de tweede vaccinatie gehad. De versoepelingen door de regering zorgen ervoor dat mondjesmaat de horecagelegenheden weer opengaan. helaas nog niet ver genoeg om te kunnen darten. Ook wij mogen "nog" niet oefenen in het clubgebouw. De ADO geeft aan dat zij zich wel voorbereiden op het winterseizoen van 2021-2022. Hopen dat het ook zover komt. Het nieuwe clubgebouw is nog niet af, zo ook de nieuwe dartbanen. Binnenkort eens weer polshoogte nemen van de vooruitgangen. We wachten de situatie af en hopen dat we binnenkort in ieder geval weer gebruik mogen maken van het oude clubgebouw om weer eens gezellig potje te darten onder elkaar. Laat je vaccineren en blijf gezond.

 

5 april: Corona heerst over de wereld. Het aantal besmettingen golft op en neer en het ziet er naar uit dat er nog geen eind aan komt. De wereld is wel begonnen met het vaccineren van mensen, Pfizer, Johnsen (Jansen) en AstraZeneca. Bij de laatste zijn er "vermoedelijke" relaties met trombose. Of is dit weer een  actie is om de boel te vertragen en een langere lockdown te creëren? Ikzelf, Robert Jan, heb de eerste AstraZeneca vaccinatie gehad en op een beginnende spierpijn, injectie vindt plaats in een spier dus ook wel logisch, na geen klachten. In mei krijg ik de 2e vaccinatie. We hopen echter wel dat voor de zomer de lockdown wat verminderd is en dat we na de zomer weer competitie kunnen darten. De vraag is of de cafés het hoofd boven water kunnen houden? Blijf gezond.

12 dec.: Competitie geannuleerd!!! Hoop hadden we, maar realistisch gezien was het te verwachten. De competitie 2020-2021 is geannuleerd door de ADO. Gezien de lockdown op horecagelegenheden en sportkantines was het niet meer te doen om de competitie te laten beginnen. Jammer maar helaas. Wij kunnen ook nog niet oefenen in het schuttersgebouw, want ook die zit op slot. Dus moeten we maar thuis of op het werk oefenen. Ook het aanstaande WK darts wat dinsdag 15 december begint zal anders zijn dan voorgaande jaren. Beperkt aantal bezoekers zijn toegelaten. Maar we kijken er wel naar uit en gaan weer voor de buis of indien de partner iets anders wil zien voor de laptop. Intussen blijf gezond en kom de feestdagen goed door.

 

13 okt.: Het is niet te bevatten dat een virus zolang de wereld in zijn greep heeft, na een tijd dat het leek of de virus op zijn terugweg was, is het toch weer opgelaaid. Of dit door de versoepelingen komt? Nou ja, in ieder geval zijn er weer maatregelen getroffen door de regering en dit treft de horeca en dus ook ons. Ook de schutterij heeft zijn deur weer moeten sluiten tot nader order. Vanavond is het voorlopig onze laatste trainingsavond, voorlopig moeten we weer thuis gaan oefenen. Al is het nog vroeg om hier wat over te zeggen, maar we vrezen voor de competitie. We wachten het met spanning af, blijf ondertussen gezond.

 

27 sept.: Competitie uitgesteld!! 1 dag voor aanvang van de competitie heeft het bestuur van de ADO de mede gedeeld dat de aanvang van de competitie is verschoven naar januari 2021 i.v.m. de opnieuw oplaaiende COVOD-19 oftewel coronavirus. In het nieuws was al bekend dat er weer meer besmettingen hebben plaats gevonden. Hoewel dit meer in het westen van het land zich voordoet zijn er in deze regio ook meer besmettingen. Ook hier in Giesbeek heeft de plaatselijke kroeg zijn deuren gesloten om geen risico te lopen dat ook het restaurant verplicht dicht moet. De ADO beraadt zich begin december hoe het verder gaat, dit zal uiteraard afhankelijk zijn van de situatie op dat moment. Tot dus blijven wij wel oefenen in ons clubgebouw, maar stellen mogelijke oefenwedstrijden ook uit naar gelang de situatie. Helaas, we hadden er zin in maar wij blijven liever gezond en wachten geduldig af hoe het verder verloopt.

 

09 sept.: Een vreemd weekend achter de rug. Eigenlijk zou iedereen bijkomen van het schuttersfeest, maar dat is dit jaar afgelast door de Coranavirus. Vol hoop dat het dartseizoen volgende maand van start kan gaan. Vanavond heeft TC Robert Jan het wedstrijdschema opgehaald en ledenpasjes. Er is dit seizoen geen bekercompetitie, de ADO wil deze weken gaan gebruiken als uitwijk mogelijkheid. Voor de competitie mag het geen verrassing zijn dat de poule indeling bijna gelijk is als die van vorig seizoen. In divisie 2A spelen wij tegen De Jantjes uit Dieren, Dick's Inn op Karakter uit Ede, Lekker Belangrijk uit ons eigen Giesbeek, Loose Darts 1 en Loose Darts 2 uit Loo (bij Duiven), Q's Argion & Legends uit Ede, Shang Hai uit Tolkamer, Stoffies uit Rheden, The Darts of Hazard uit Westervoort, Twisters uit Dieren en Wageningen 1 uit Wageningen. 1 verandering ten opzichte van vorig seizoen, The Predators uit Westervoort is niet ingedeeld in onze divisie, daarvoor is Twisters uit Dieren in de plaats gekomen. The Darts of Hazard is een naamswijziging, vorig seizoen heette het team Madhouse Hankies. Wij starten op dinsdag 6 oktobert thuis tegen Shang Hai uit Tolkamer.

 

08 sept.: Vanavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen Stoffies uit Rheden. Laatste jaren onze vaste oefenpartner. Hoe de uitslag is niet bekend, volgens informatie hebben onze gasten de meeste partijen gewonnen en zijn er een aantal "Boekies" gegooid. Volgende week maandag gaan wij op bezoek tegen deze gezellige mannen.

 

16 juli : Het is al vroeg om de site schoon te maken voor het nieuwe dartseizoen. Door de coronavirus is het vorig dartseizoen nietig verklaard. Er was dus een zogenaamde lockdown wat inhield dat de competitie niet af gemaakt kon worden. Intussen mogen we ons verenigingsgebouw aan de Landaansestraat weer gebruiken. Dit doen we dan ook graag en zijn er weer iedere dinsdag. Het nieuwe verenigingsgebouw is nog niet gereed, ook dit heeft vertraging op gelopen en zoals het er naar uit ziet starten wij op ons oude nest. Inmiddels hebben wij ons al wel ingeschreven en de start van het seizoen is vervroegd naar september. In de week van 15 september beginnen we met de poulewedstrijden in de bekercompetitie. Na 3 weken wordt er in de week van 5 oktober gestart met de divisiecompetitie. Tot die tijd oefenen wij op de dinsdagavond en vieren vakantie. Aankomend seizoen starten we met 7 spelers. Alex Vleghert uit Duiven is na 2 seizoenen gestopt en richt zijn pijlen op toernooien wat hem beter ligt. Binnenkort bezoeken we weer het in aanbouw zijnde verenigingsgebouw in de Meentsestraat. Als het goed ligt de vloer erin en zijn er al faciliteiten gereed zoals verwarming, elektra en water. Binnenkort hierover meer. Zo ook als er nieuws te melden is.